top of page

Vad unnar du dig?

De härliga semester-tiderna är här.

Veckorna då vi ska återhämta oss från det långa året som varit. Många förknippar semestern med att ”unna sig” lata dagar, sena kvällar, mängder av mat, alkohol och allt det där som hör det goda och festliga till. Andra ser semestern som ett ypperligt tillfälle att ta hand om sig lite extra, äta bättre, röra på sig mer och sova lite extra. Och så har vi kategorin som ska hinna med allt som annars inte hinns med och ser till att varenda dag, timme, minut av semestern är fullbokad med roliga aktiviteter eller det som inte hunnits med att göra på listan tidigare under året.

Oavsett hur just dina semester vanor ser ut är den intressanta frågan om de gynnar din återhämtning eller inte och varför de ser ut som de gör?

Vad vi vet idag är att vi människor har förmåga av att fastna i gamla mönster.

Tänka samma tankar vi alltid tänkt och göra samma saker som vi alltid gjort.

Vare sig det är bra för oss eller inte.

Och det leder oss till nästa fråga: Varför har vi en förmåga av att unna oss det som inte är bra för oss? Borde det inte vara tvärtom…

Varför inte vända tanken om att ”börja efter semester” till att använda semestern som ett avstamp för ett hälsosammare jag i framtiden. Semestern är ett ypperligt tillfälle för reflektion.

Känn efter i din kropp, din själ, och i ditt sinnet - Vad behöver du just nu?

3 frågor att ställa sig själv:

-På vilka sätt finner jag bäst återhämtning?

-Hur ser mina nuvarande semester-vanor ut? Reflektion.

-Vad vill jag förbättra den här semestern som mitt framtida jag kommer tacka mig för?


Se nedan för inspiration!


· Byt ut ost-mackan och starta dagen rätt med en riktig hälso-smoothie! Hur du startar din dag sätter stor prägel på resten av dagen.

· Unna dig tystnad. I den stressiga vardags vi lever i med ständiga intryck behöver vi lära oss att stänga av emellanåt. Det är där vi verkligen finner oss själva. Att meditera 10 minuter om dagen gör underverk för både kropp, sinne och själ. TIPS! Oprah&Depak har en grym 21 dagars challenge.

· Byt ut mobil-tid mot en bok inom självförverkligande. Att växa som människa är en stor del av vårt totala välbefinnande.

· Gör något för din kropp varje kropp varje dag.

Unna dig en promenad, ta en sim-tur när du ändå badar, eller välj cykeln istället för bilen!

Det behöver inte vara mer komplicerat än så!

· Umgås med människor som ger dig energi! Att vi blir som vi umgås är ingen nyhet.

Umgås med människor som får dig att må bra, som får dig att skratta och som peppar dig!

· Byt ut den klassiska fika-korgen mot nötter, äpplen och daddlar. Några av de hälsosammaste råvaror som finns på vår planet, och så goda! När du väl har bytt är det inte säkert du vill byta tillbaka. Ge det en chans!

· Avsluta dagen med tacksamhet. Skriv nr 5 saker du är tacksam för innan du går och lägger dig. Jag lovar du kommer sova bättre och vakna lyckligare!

· Ta en vecka av semestern och gör en detox! Rena kroppen från oxidativ stress, slaggprodukter, och gifter. Du kommer känna dig så fräsch efter!


51 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page